RESTORATION & CONSERVATION

TYNTESFIELD VISITOR CENTRE

New Visitor Centre for The National Trust

Conversion was undertaken of Home Farm’s main buildings within the Tyntesfield Estate to create a new Visitor Centre in order to provide improved facilities for the public to enjoy. Plans were drawn up to include a new café, shop, reception, computer room and children’s play area as well as offices and storage space.

The original fixtures of the Grade II Listed Victorian farm buildings were preserved and restoration works undertaken ensuring these historical features became an asset to the buildings, honouring the history of the setting and showing a glimpse into the past. The Piggery was converted into a modern boiler house with bio mass boiler and photoelectric solar panels along with provisions for the public to view and learn about the green credentials of the site. During the contract bats and newts were discovered within the build area so changes were required to our programme and protections implemented to accommodate them and protect their habitat. The project was successfully concluded to the satisfaction of our client and to the delight of their daily visitors.

 

New Visitor Centre for The National Trust

Conversion was undertaken of Home Farm’s main buildings within the Tyntesfield Estate to create a new Visitor Centre in order to provide improved facilities for the public to enjoy. Plans were drawn up to include a new café, shop, reception, computer room and children’s play area as well as offices and storage space.

The original fixtures of the Grade II Listed Victorian farm buildings were preserved and restoration works undertaken ensuring these historical features became an asset to the buildings, honouring the history of the setting and showing a glimpse into the past. The Piggery was converted into a modern boiler house with bio mass boiler and photoelectric solar panels along with provisions for the public to view and learn about the green credentials of the site. During the contract bats and newts were discovered within the build area so changes were required to our programme and protections implemented to accommodate them and protect their habitat. The project was successfully concluded to the satisfaction of our client and to the delight of their daily visitors.